onsdag 20 augusti 2008

Moto nummer två

Vi har köpt en till moto så att Davin har något att åka på. Vi tog den billigaste moton med automat så det blev en Suzuki Step. En rätt trevlig maskin. Den känns piggare än min, troligtvis eftersom den väger mycket mindre.

Begagnatpriser på motos är rätt intressanta. Första stället vi gick till skulle ha $1350 för en ny och $1250 för en begagnad. Knappt någon prisskillnad alls.

Vi hittade ett annat ställe som sålde en ny för $1280 till oss. Inte så farligt.

Nu har Davin även fixat nummerplåt till den vilket som vanligt är ett jäkla strul. Men polisen har börjat bråka med folk som åker runt utan. Man ser rätt ofta poliser som lastar upp motos utan nummerplåt på lastbilar. Enligt rykte så kan man slippa få den upplastad om man betalar $500.

Samtidigt som hon fixade nummerplåt så kom vi på att jag aldrig fick mitt registreringsbevis för moton. Som tur var så hade jag kvar kvittot och kunde kräva ut det nu. Bara 10 månader sent.

Det är bra att ha eftersom om man t.ex. glömmer sin parkeringslapp när man parkerat moton så kan det hända att de vägrar lämna ut den utan det kortet.

Inga kommentarer: